Menu Luk

Hvad er croquis

Hvad er croquis?

Croquis er en tegnestil, hvor et givent emne skitseres på få minutter. Mest typisk er emnerne levende modeller, som skitseres hastigt. Som regel er croquis-modeller nøgne mennesker. Modellen indtager en positur og tegnerne laver deres croquiser, hvorefter modellen efter få minutter skifter positur og en ny croquis tegnes. Under forløbet vil der blive skiftet imellem positioner af forskellig sværhedsgrad.

De korte intervaller mellem hver tegning betyder, at modellerne kun skal optræde i hver positur i kort tid ad gangen. Dette betyder også, at tegnerne tvinges til at fokusere på de essentielle dele af hver positur, idet tegnerne ikke har tid til at få alle detaljer med. Croquisskitserne kan senere bruges som fundament for egentlige malerier, arkitekturer eller skulpturer.

Der er ingen regler for, hvilken slags arrangement, som passer bedst til croquis. En hvilken som helst forsamling af glade og nysgerrige mennesker vil få en sjov og kreativ oplevelse ved et croquisarrangement. Det kan typisk være et sjovt og anderledes indslag til en polterabend, firmaarrangement, julefrokost, fødselsdag eller noget helt andet. Se eksempler her.

Det er altid interessant at se, hvor forskellige deltagernes croquis-tegninger er. Ikke 2 tegninger er ens. Der er mange fordele ved at tegne croquis, og mange der troede, at de slet ikke kunne tegne vil opdage, at det kan de godt! Og mange skjulte talenter vil endelig blive ”afsløret” for øjnene af venner og veninder.

Croquismodel
Croquismodel

Skulpturmodel